Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane kabak
- Kızartmak için sıvı yağ
- Dileğe nazaran;3 yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 250 gram kıyma
- 1 ince doğranmış soğan
- Ufak kase domates sos
- 1 diş rende sarımsak
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım çorba kaşığı salça
- 2 çay bardağı su
- Damak zevkinize nazaran tuz, kara biber, pul biber
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 1.5 su bardağı süt
- Az tuz az kara biber
- Yeteri kadar kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel soğanımızı ,kıymamızı kavuralım .
- Sarımsağı ek edelim .
- Domates sosu ve salçayı ,tuz ,baharat ek edelim.
- 1 çay bardağı su kaynayınca altını kapatalım.
- Maydanoz ek edelim kabakları yıkayalım kurulayalım.
- Ortadan ikiye bölelim.
- İçlerini tatlı kaşığı ile oyalım tencereye sıvı yağ alalım ve kabaklarımızı kızartalım biberleride istediğimiz üzere bölelim kızartalım .
- Tepsimize alalım sosumuzu yapalım .
- Yağımızın içinde unu kavuralım, sütünü ek edelim, tuz, kara biber katalım, pişirelim, sos da hazır .
- Artık evvel kabakların içini dolduralım.
- Üzerine sosumuzu dökelim, onun üzerine peynir koyalım .
- Tepsimize 1 çay bardağı sıcak su dökelim.
- 180 derce fırında 35 dk pişirelim.