bilgisayarci
FD Üye
Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta brokoli
- 1 orta karnabahar
- Haşlamak için kaynar su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Kaşar rendesi
Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Brokoli ve karnabaharı parçalayın ayıklayıp yıkayın .
- Sıcak su kaynatın, içine tuz atın .
- Karnabahar ve brokoliyi 10 dakika haşlayın süzün .Büyük bir tepsiye alın.
- Büyükler bıçakla küçültün.
- Beşamel sos için; yağı eritin içine un ekleyip biraz kavurun ,sütü ekleyin.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra karabiber ,tuz ekleyip altını kapatın.
- Sebzelerin üstüne her yerine gezdirin .
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan 5 dakika evvel kaşar rendesi döküp tekrar fırında kızartın afiyet olsun????????.