Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
besamel-soslu-karnabahar-16.jpg

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Sıvıyağ
  • Salça
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharları biraz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Daha sonra uygun bir tencerede patates ve soğanı kavuruyoruz. (patates yerine kıyma da kullanabilirsiniz. )
  3. Kavrulan patates ve soğanların üzerine salça ve tuzu ekleyip kavuruyoruz.
  4. Kavrulan karışıma karnabaharları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tencereye alıp eritiyoruz .
  6. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  7. Daha sonra süt ve karabiberi ekleyip kıvam alıp göz göz olana kadar pişiyoruz.
  8. Daha sonra fırın kabına karnabaharlı harcı döküyoruz.
  9. Üzerine beşamel sosu döküp en üstte de kaşar peynirini ekliyoruz.
  10. Evvelce ısıtılmış 200°  derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Ben güveç kaseleri kullandım lakin fırın kabında pişirip dilimleyerek de servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt