Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Sıvıyağ
- Salça
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- karabiber
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle karnabaharları biraz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra uygun bir tencerede patates ve soğanı kavuruyoruz. (patates yerine kıyma da kullanabilirsiniz. )
- Kavrulan patates ve soğanların üzerine salça ve tuzu ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan karışıma karnabaharları ekleyip karıştırıyoruz.
- Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tencereye alıp eritiyoruz .
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ve karabiberi ekleyip kıvam alıp göz göz olana kadar pişiyoruz.
- Daha sonra fırın kabına karnabaharlı harcı döküyoruz.
- Üzerine beşamel sosu döküp en üstte de kaşar peynirini ekliyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200° derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ben güveç kaseleri kullandım lakin fırın kabında pişirip dilimleyerek de servis edebilirsiniz.