Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane karnabahar
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı muskat
- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı pek kalın olmayacak halde ince doğrayalım.
- Daha sonra tencereye alalım üzerini geçecek halde su doldurup 10 dakika kadar haşlayalım.
- Sonra karnabaharları bir tepsiye dizelim borcamda olur size bağlı.
- Sosun yapılışı; küçük bir tencereye yağımızı ekleyelim eritip kızarsın .
- İçine unumuzu da ekleyip bir kaç dakika unu karıştıralım.
- Un kokusu gidinceye dek sonra sütü ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Topaklanmasın içine tuzu muskatı ekleyip, karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp kepçeyle tepsiye karnabaharların üzerlerine döküp yayalım .
- Sonra kaşar peynirini döküp üzerini kapatıp 180 derece fırında pişirelim.
- 25 dakika pişirdikten sonra servis edelim, çok lezzetli ve pratik bir tanım kesinlikle denemelisiniz.