Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- Yarım karnabahar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Evvel karnabaharı hafif canlı kalacak halde haşlayın.
- Haşlama suyuna tuz atarsanız içine çekecek ve daha lezzetli olacaktır.
- Haşlandıktan sonra süzün ve bir borcama serin.
- Başka tarafta bir tencerede tereyağı eritin ve üzerine un ekleyip karıştırın.
- Kokusu çıkan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip uygunca karıştırın.
- Topak topak olmaması daima karıştırmanız gerekmektedir.
- Karabiber ve tuz ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Borcamdaki karnabaharın üzerine dökün.
- Kaşar da ekleyip 190- 200 derece de ısıtılmış fırına atabilirsiniz.