Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- Yarım baş karnabahar
- 200- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık domates ve biber salçası karışık
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 2 kaşık un
- 2 bardak süt
- 1 kaşık dolusu tereyağ
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle karnabaharları 1 tatlı kaşığı tuz ile yaklaşık 15dakika haşlayalım ve kare borcam tepsiye alıp çatal yardımıyla ezelim.
- Üzeri için tencerede soğan biber pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyelim.
- Kıymamın da rengi dönünce bir adet domates rendesi ve yarım kaşık salça ekleyelim karıştıralım .
- Onlarda özdeşleşince 1 çay kaşığı karabiber ,kekik ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Ezdiğimiz karnabaharların üzerine koymalı harcı yayalım.
- Başka bir tencerede 1 kaşık tereyağında 2 kaşık unu kavurup pembeleşmeden üzerine sütü ek edip uygunca karıştıralım.
- Topak olursa blendırdan geçirebilirsiniz. Boza kıvamında olacak.
- Az ölçü tuz ve karabiber serpip karıştırıp kıymalı harcın üzerine dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 190°fırına sürün beşamel 10 dakika sonra denetim edelim hafif pembeleşince kaşar rendeleyip tekrar 5 dakika pişirelim. Afiyet olsun.