Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- Bir küçük uzunluk karnabahar (750 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak karnabaharı çiçeklerinden ayırıp, güzelce yıkayın.
- Karnabaharı küçük modüllere ayırıp, derin bir tencereye alın.
- Üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Tuzunu da ekleyip, karnabaharlar hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharları süzün.
- Tereyağını eritin. Sıvı yağı ek edin.
- Unu ekleyip ,pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sütü ekleyip, çırpıcı ile süratlice karıştırın.
- Karabiber ve tuzu ekleyin.
- Beşamel sos kaynayınca ocaktan alın.
- Hazır olan karnabaharları orta uzunluk borcama alın. Spatula yardımı ile biraz ezin.
- Üzerine beşamel sosu, her yerine gelecek halde dökün.
- Üzerine rendelenen kaşar peynirini her yerine gelecek biçimde ekleyin.
- 200 derece fırında üzeri düzgünce kızarana kadar pişirin.
- Beşamel soslu karnabaharı sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun .