Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal

Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
besamel-soslu-kiymali-kabak-sandal.jpg

Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet büyük uzunluk kabak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
İç harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan (Minik küp doğranmış)
  • 1 domates rende
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
  • 5-6 kısım dereotu
Beşamel sos için
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kabakları hazırlayalım. Kabakların dışına çatalla çizikler atılır, uzunluktan ikiye kesilir. İç kısımlar tatlı kaşık yardımıyla çıkarılır. Çok derin almayalım.
  2. Fırçayla yağlanır, tuz ve karabiber eklenir. Fırın kabına yerleştirilir. Fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Bu formda yumuşayacaklar.
  3. Kıymalı harç için yağlar eritilir. Soğanlar sotelenir. Kıyma eklenir ve kavrulur. Domates rendesi biber salçası tuz ek edilir. 2-3 dakika pişirilir. Son olarak baharatlar kıyılmış dereotu eklenip kapatılır.
  4. Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve daima çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  5. Kabakların içine kıymalı harçtan eklenir. Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri yerleştirilir. Salça sıcak suyla açılır, fırın kabına aktarılır. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????.
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt