Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği

Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği
0
20

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
besamel-soslu-kiymali-sebze-yemegi.jpg

Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr dana kıyma
  • 6 adet pırasa
  • 1 adet patates orta boy
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasaları yıkayıp yuvarlak şekilde keselim.
  2. Tavaya zeytinyağı koyup pırasaları ekleyelim.
  3. Patates ve havucun kabuklarını soyup yıkayalım, ve rendeleyip suyunu sıkalım.
  4. Pırasalar kendini salınca, salçayı ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip kavuralım.
  5. Sonrasında patates ve havucu ekleyelim 10 dakika hepsini harmanlayıp kavuralım, ocağın altını kapatalım.
  6. Beşamel sos için; tencereye tereyağı alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup süt tuz ve karabiber ekleyip. Karıştıralım. Göz göz olunca kapatalım çok koyu kıvam olmasın.
  7. Yemeği borcama alıp üzerine beşamel sosu dökelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip sonrasında üzerine rendelenmiş kaşarı döküp tekrar fırına verelim.
  8. Kaşarlar kızarınca yemeği fırından alalım afiyetler olsun, yoğurt eşliğinde yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt