
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 gr dana kıyma
- 6 adet pırasa
- 1 adet patates orta boy
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları yıkayıp yuvarlak şekilde keselim.
- Tavaya zeytinyağı koyup pırasaları ekleyelim.
- Patates ve havucun kabuklarını soyup yıkayalım, ve rendeleyip suyunu sıkalım.
- Pırasalar kendini salınca, salçayı ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip kavuralım.
- Sonrasında patates ve havucu ekleyelim 10 dakika hepsini harmanlayıp kavuralım, ocağın altını kapatalım.
- Beşamel sos için; tencereye tereyağı alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup süt tuz ve karabiber ekleyip. Karıştıralım. Göz göz olunca kapatalım çok koyu kıvam olmasın.
- Yemeği borcama alıp üzerine beşamel sosu dökelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip sonrasında üzerine rendelenmiş kaşarı döküp tekrar fırına verelim.
- Kaşarlar kızarınca yemeği fırından alalım afiyetler olsun, yoğurt eşliğinde yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.