bilgisayarci
FD Üye
Beşamel Soslu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1,5-2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yeşilbiber (Acı yakışıyor)
- 1 orta boy havuç
- 2 orta boy domates
- 1 su bardağı kadar önceden haşlanmış bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı kadar sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krep malzemeleri çırpılır, en başta 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığımız tavada pişirilir. İç malzemesi için tencereye alınan yağda kıyma ve soğan kavrulur, küçük küçük doğranan yeşilbiber ve havuç eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra kabuğunu soyup doğradığımız domates eklenir. Önceden biraz pişirdiğimiz bezelye, daha sonra salça, tuz ve karabiber de ilave edilir, sıcak su eklenir ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
- Altını kapattıktan sonra biraz soğuması beklenir. Bu arada beşamel sos için tavaya alınan tereyağında un kavrulur, süt, tuz ve karabiber eklenir; kaynayıp kıvam alana kadar karıştırılır.
- Hazırlanan kreplerin içine iç malzemesi konur, alttan üstten ve sağdan soldan katlanır; fırın kabına dizilir.
- Üzerine hazırlanan sos gezdirilip kaşar peyniri serpilir ve 200 derecede ısınmış fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Krep Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.