Beşamel Soslu Krep Yağlama Tanımı İçin Gereçler
Krep için;
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 500 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Üzerine koymak için kaşar
Beşamel Soslu Krep Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Kıymayı, biberleri, domatesi ve geriye kalan materyalleri tek tek ekleyip pişirelim.
- Akabinde krep hamurunu hazırlayıp kreplerimizi pişirelim, ortalama 10 adet krep çıkıyor.
- Bir yandan da beşamel sosumuzu hazırlayalım.
- Fırın tepsimize birinci krepimizi yerleştirelim evvel beşamel sos sonra iç harç akabinde kaşar ekleyip tıpkı uygulamayı başka kreplere de uygulayalım.
- En son krebi koyup üstüne beşamel sosu ve kaşarı ekleyip 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Beşamel Soslu Krep Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı