Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna yoksa çubuk veya uzun makarna da olabilir
- Kaynatmak için 8-10 bardak su
- 3 çay kaşığı tuz
- 100 gr beyaz peynir
- 100 gr kaşar rendesi
- 2 bardak süt (Yarım bardağı su kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynayan suya tuz ve makarnayı atıp 8-10 dakika haşlayalım. Makarna haşlanırken sosumuzu hazırlayalım.
- Önce tereyağını kızdıralım unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una sütü yavaşça ekleyip bir yandanda karıştıralım, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyelim. Kıvam alınca ocağı kapatalım.
- Haşlanan makarnayı süzdürelim, beyaz peynir ve beşamel sosun yarısını ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabına alıp üzerine kalan beşamel sosu dökelim. Kaşar rendesinide üzerine serpiştirin.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun)