elektronikci
FD Üye
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 500 gram tavuk bonfile
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Kimyon karabiber pul biber 1 tatlı kaşığı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 200 gram kadar kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar kuşbaşı formunda doğranır. Mantarlar ince ince doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır, biberler, domatesler küçük küçük doğranır.
- Bütün gereçler uygun bir kapta karıştırılır baharatları sıvı yağı hepsi koyulur güzelce harmanlanır, uygun bir borcama alınır.
- Beşamel sos için; 1 kaşık tereyağı, bir kaşık un ile kavrulur. 1 su bardağı süt ek edilir, muhallebi formunda pişirilir o da yemeğin üzerine koyulur kaşarı da ek edilir.
- 200 derecelik fırına alınır, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.