Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon karabiber pul biber 1 tatlı kaşığı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gram kadar kaşar

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuklar kuşbaşı formunda doğranır. Mantarlar ince ince doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır, biberler, domatesler küçük küçük doğranır.
  2. Bütün gereçler uygun bir kapta karıştırılır baharatları sıvı yağı hepsi koyulur güzelce harmanlanır, uygun bir borcama alınır.
  3. Beşamel sos için; 1 kaşık tereyağı, bir kaşık un ile kavrulur. 1 su bardağı süt ek edilir, muhallebi formunda pişirilir o da yemeğin üzerine koyulur kaşarı da ek edilir.
  4. 200 derecelik fırına alınır, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt