teknolojiuzmani
FD Üye
Beşamel Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 6 yemek kaşığı konserve garnitür
- 200 gram mantar
- 250 gram kıyma
- 1-2 dilim kadar bayat ekmek (İnce ufalanmış)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 yemek kaşığı dolusu un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kaşar rendesi
Beşamel Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftenin hazırlanışı için; yoğurma kabına bütün malzemeleri alıp, yoğurun.
- Misket büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil verin yaklaşık 40 dakika dolapta bekletin.
- Sıvı yağda köftelerin rengi değişene kadar 1-2 dakika kızartın.
- Patateslerin soyup, yuvarlak kesin.
- Patateslerin hepsini kızgın sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
- Mantarları ince ince doğrayın.
- Kızarmış patatesleri yağlanmış borcama dizin, üzerine tuz serpin.
- Patateslerin üzerine mantarları, garnitürü ve baharatları ekleyin. En üste köfteleri koyun.
- Derin bir tencerede beşamel sosu için tereyağı eritin üzerine un ilave edip karıştırarak kavurun.
- Ardından sütü ekleyip, topaklanmaması için devamlı karıştırın.
- Son olarak beşamel sosun tuz ve karabiberini ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın koyulaşınca ocaktan alın.
- Malzemelerin üzerine beşameli hepsini dökün.
- Üzerine her yerini kapatacak şekilde rendelenmiş kaşar serpin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.