Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet patates
- 400 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 adet maydanoz
- 1 adet büyük domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı dolusu un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- İsteğe nazaran muskat rendesi
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavamıza sıvı yağı koyalım ve kıymamızı kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Rendelenmiş sarımsağı ve salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatalım orta ateşte 15 dakika pişirelim.
- Doğranmış maydanozları ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
- Kıyma harcımız pişerken beşamel sosu yapalım, tencereye tereyağ koyup eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- Üzerine süt eklenir daima karıştırılarak bir taşım pişirilir tuz ve karabiber eklenip karıştırılır kenara alınır.
- Patatesler kabuğu soyulup yuvarlak dilimlenir ve fırın tepsisine yarısı dizilir ve üzerine kıymalı harcı tamamı koyulur hertarafı eşitlenir geri ayırdığımız patatesler tekrar dizilir.
- En son üzerine beşamel sosu gezdirek rendelenmiş peyniri serpelim.
- Üzerini folya ile kapatıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirelim daha sonra üzerini açıp peynir kızarana kadar fırına tekrar verip pişirelim.
- Yemeğinizi sıcak servis yapmanızı öneririm.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .