Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Beşamel Soslu Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patateslerimizi tekerlek halinde doğrayalım ve kare borcama alalım. Üzerlerine tuz ve sıvıyağ ekleyip 200 derece ısıda fırınlayalım 10 dakika kızartalım.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim. Tereyağımız eridikten sonra unu ekleyelim, unun kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
- Unumuz gereğince kavrulduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ek edelim, tel çırpıcı ile daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Son olarak kâfi kadar tuz ve karabiberi ek edip bir müddet daha karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Hazırladığımız beşamel sosu patateslerin üzerine gezdirelim ve patateslerin her yerine gelecek halde güzelce yayalım.
- Üzerlerine rendelediğimiz kaşar peynirinden serpelim ve 180 derecede ısıttığımız fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim. Patatesimizi fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Daha sonra doğranmış maydanoz serpelim. Beşamel soslu patatesimizi dilimleyerek servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.