Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane patlıcan
- 4 tane patates
- 250 gram kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tane domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Kekik
- Pul biber
- Damak zevkine nazaran tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Küçük 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup iki parmak eninde doğrayalım tuzlu suda yarım saat bekletelim, patatesleri soyup elma dilimi formunda doğrayalım
- Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarıda patatesleri de biraz yağ ve tuz ekleyip karıştıralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede kızartalım, kıymalı harcı için, kıymayı tavaya alalım üzerine sıvı yağ ek edip karıştıralım biraz kavrulunca üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edelim.
- Onlarda biraz kavrulunca doğranmış domatesi ek edip karıştıralım üzerine salçayı ve baharatları ek edip karıştıralım üzerine suyu ek edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Beşamel sosu için tereyağını tavaya alalım üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım karıştırarak sütü ekleyelim yoğunlaşana kadar pişirelim tuz ve karabiberi ek edip ocaktan alalım.
- Pişen patlıcanları borcama dizelim üzerine kıymalı harcı yayalım ortaya patatesleri dizelim patlıcanların üzerine beşamel sostan koyalım.
- Üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi ek edelim salçayı sıcak suyla açıp kenarından dökelim tekrar fırına verip pişirelim afiyet olsun.