Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 2 litre kadar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase beyaz peynir
- 1 demek maydanoz
- Az karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 kase kaşar peyniri (250 gram)
Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle geniş bir tencerede kaynayan suya tuz ve 1 kaşık sıvı yağ katalım ve makarnaları da ekleyip haşlamaya bırakalım 8-9 dakika gibi bir sürede pişecektir süzüp kenara alalım.
- Öte yandan beşamel sos için yağları küçük bir tencereye alalım, eriyince un koyalım ve hafif rengi dönene kadar (2-3)dakika kavuralım.
- Üzerine soğuk sütü ilave edip hızlıca karıştıralım ki topaklanma olmasın kaynamaya başlayınca tuz kara biber ekleyip altını kapatalım. Beyaz peynir maydanoz ve kara biberi karşılaştıralım. Tepsimizin altını yağlayalım ve makarnaların yarısını eşit şekilde tepsiye yayalım.
- Beşamel sosun yarısını gezdirelim peynir maydanozlu harcı ekleyelim ve ikinci kat makarnayı da aynı şekilde yayalım en üste kalan bütün beşamel sosu yayalım, kaşıkla düzeltelim, kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180_190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıkınca 15-20 dakika kadar dinlendirip, servise sunalım afiyetle şifa olsun ????????????
Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı