teknolojiuzmani
FD Üye
Beșamel Soslu Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 2 adet havuç büyük boy
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz göz kararı
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çok az muskat
- Bir fiske tuz
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 kısım maydanoz yahut yeşil soğan yaprağı
Beșamel Soslu Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasayı temizleyip yıkayalım, havucu da temizleyip pırasaları bir tahtanın üzerinde ince ince halka biçiminde doğrayalım.
- Temizlenmiş havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
- Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip havuçları yumușayana kadar pişirelim.
- Daha sonra yıkanmış doğranmış pırasayı ekleyelim ,çok az tuz ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
- Fırın kabına pişen zerzevatları aktaralım bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltelim.
- Beșamel sos için başka bir kapta tereyağını sıvı yağını ekleyip eritelim.
- Eriyen yağımıza üç yemek kaşığı unu ek edip 4-5 dakika kavuralım .
- Kavrulan una üç su bardağı sütü karıştırarak ekleyelim yoğunlaşınca karabiber, muskat, bir fiske tuz ekleyip karıştıralım .
- 1-2 dakika ve ocaktan alalım tepsiye yaydığımız sebzelerin üzerine beșamel sosu gezdirelim.
- Sosun üzerine iki su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpelim .
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 25 dk pişirelim .
- Üzerini süslemek için ince kıyılmış maydanoz yahut yeşil soğan yaprakları serpebilirsiniz.