Beşamel Soslu Rulo Milföy Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için malzemeler:
- 1 demet ıspanak
- 1 küçük kase haşlanış nohut
- 1 adet küp küp doğranmış havuç
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 küçük kırmızı pancar
- 1 adet kapya biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, nane
- Yarım çay bardağı sıcak
- 6 adet milföy
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Rulo Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavamızda yağlarımızla beraber soğan ve sarımsaklarımızı kavuruyoruz. Daha sonra havuç, kırmızı pancar, patates ve kapya biberimizi sırasıyla ekliyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Salçasını ve ıspanakları da ilave edip ıspanaklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz en son nohut ve baharatları ekleyip sıcak suyunu da döküp 10 dk kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
- Diğer yandan yağlı kağıt üzerinde 2 milföyümüzü alıp uç kısımlarını birbirine yapıştırıyoruz ve uzunlamasına merdane yardımıyla inceltip açıyoruz diğer milföylerimizi de aynı şekilde açıyoruz.
- Açtığımız milföylerimizin hepsini uç ucuna yapıştırıyoruz tekrar açıyoruz. Pişen iç harcımızı milföylerimizin üzerine döküp her yerine gelecek şekilde dağıtıyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla rulo yapıyoruz.
- Beşamel sosumuz için tereyağını zeytinyağ ile eritip unumuzu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra sütümüzü döküp hızlı hızlı karıştırıyoruz topaklandırmamamız lazım kıvam alıp koyulaşınca karabiber ve tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz.
- Rulo yaptığımız milföyün üzerine döküp önceden ısınmış 200c fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis edeceğinizde üzerine maydanoz veya dereotu doğrayabilirsiniz.
- Sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
Beşamel Soslu Rulo Milföy Tarifi Fotoğraflı Yapılışı