Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında)

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
besamel-soslu-sebzeli-graten-firinda.jpg

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar
  • 1 kilo brokoli
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sebzelerimizi yıkayalım.
  2. Brokoli ve karnabaharı küçük parçalara bölelim.
  3. Havucu soyup çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayalım.
  4. Patatesi de yarım ay şeklinde doğrayalım.
  5. Sebzelerimizi haşlayalım. Sebzelerimizin püre olmayacak şekilde haşlanmasına dikkat edelim.
  6. Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek borcama alalım.
  7. Beşamel sos için yağ ve unu ocağa alıp çok az kavuralım.
  8. Üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  9. Beşamel sos kaynayınca baharatını ekleyip sebzelerin üzerine dökelim.
  10. Üstüne rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave ederek, 170 derece ısınmış fırında 35-40 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ☺️.

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt