elektronikci
FD Üye
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo karnabahar
- 1 kilo brokoli
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- Tuz, karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzelerimizi yıkayalım.
- Brokoli ve karnabaharı küçük parçalara bölelim.
- Havucu soyup çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayalım.
- Patatesi de yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Sebzelerimizi haşlayalım. Sebzelerimizin püre olmayacak şekilde haşlanmasına dikkat edelim.
- Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek borcama alalım.
- Beşamel sos için yağ ve unu ocağa alıp çok az kavuralım.
- Üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Beşamel sos kaynayınca baharatını ekleyip sebzelerin üzerine dökelim.
- Üstüne rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave ederek, 170 derece ısınmış fırında 35-40 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı