Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram tavuk bonfile
- Garnitür (havuç, patates, bezelye)
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bonfile küp küp doğranarak yağda suyunu çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra yemeklik doğranan soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve baharatlar tavuğa eklenir ve pişirilir.
- Sonrasında haşlanmış patates, havuç ve bezelye (garnitür) karışıma eklenerek bir mühlet daha pişirilir.
- Piştikten sonra yağlanmış borcama dökülür.
- Beşamel sos için, tereyağda un kavrulup süt eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Baharatlar da eklenince altı kapatılıp, borcamdaki tavuğun üzerine orantılı olarak dökülür.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar konularak, evvelden 170 derecede ısıtılmış fırına atılarak, üzeri kızarana kadar pişirilir.