Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
besamel-soslu-sebzeli-tavuk.jpg

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 750 gram tavuk bonfile
  • Garnitür (havuç, patates, bezelye)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • 1 kase kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bonfile küp küp doğranarak yağda suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Daha sonra yemeklik doğranan soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve baharatlar tavuğa eklenir ve pişirilir.
  3. Sonrasında haşlanmış patates, havuç ve bezelye (garnitür) karışıma eklenerek bir mühlet daha pişirilir.
  4. Piştikten sonra yağlanmış borcama dökülür.
  5. Beşamel sos için, tereyağda un kavrulup süt eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Baharatlar da eklenince altı kapatılıp, borcamdaki tavuğun üzerine orantılı olarak dökülür.
  6. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar konularak, evvelden 170 derecede ısıtılmış fırına atılarak, üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt