Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 paket mantar
- 2 kuru soğan
- 2 büyük patates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları yağda soteledikten sonra üzerine soğanları ekleyip 2 dk kavrulur.
- Doğranmış patates ve mantarı ekleyip baharatları da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Beşamel sos için tereyağı eritilip, un eklenip kavrulur. Süt eklenip, yoğunlaşana kadar pişirilir.
- En son karabiber eklenip, altı kapatılır. Yemeğin üzerine dökülüp, karıştırılır.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi koyulur ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.