Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İcin Malzemeler
*6 adet tavuk goğsu
*2 adet biber
*4 adet patates (borcama gore değişebilir sayısı)
Sos icin; 3 yemek kaşığı tereyağı
*500 ml sut
*2, 5 yemek kaşığı un
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
1
*Tavuklarımızı kup kup doğrayıp geniş bir tencerede kavuruyoruz Uzerine nane, tuz, pul biber isteğe gore tabi ekliyoruz
*Patateslerimizi halka halka doğrayıp yağlayıp borcamımıza diziyoruz uzerine tavuğumuzu ekleyip 200 derecelik fırına suruyoruz
*Yaklaşık 10 dk pişirip yani patatesler pişene kadar
*Ardından tereyağımızı eritip un la kavurup sutumuzu ekleyip karıştırıyoruz kıvamı koyulaşınca beşamel sosumuzu uzerine dokup uzeri kızarana dek tekrar fırına veriyoruz Afiyet olsun
*6 adet tavuk goğsu
*2 adet biber
*4 adet patates (borcama gore değişebilir sayısı)
Sos icin; 3 yemek kaşığı tereyağı
*500 ml sut
*2, 5 yemek kaşığı un
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
1
*Tavuklarımızı kup kup doğrayıp geniş bir tencerede kavuruyoruz Uzerine nane, tuz, pul biber isteğe gore tabi ekliyoruz
*Patateslerimizi halka halka doğrayıp yağlayıp borcamımıza diziyoruz uzerine tavuğumuzu ekleyip 200 derecelik fırına suruyoruz
*Yaklaşık 10 dk pişirip yani patatesler pişene kadar
*Ardından tereyağımızı eritip un la kavurup sutumuzu ekleyip karıştırıyoruz kıvamı koyulaşınca beşamel sosumuzu uzerine dokup uzeri kızarana dek tekrar fırına veriyoruz Afiyet olsun