Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
besamel-soslu-tavuk-1.jpg

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk
  • 500 gram mantar
  • 3 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
Beşamel sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayıp, tavada soteleyelim. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  2. Tavukları haşlayıp didikleyelim. Mantarları doğrayıp bir su haşlayalım. Bütün malzemeleri fırın kabına alıp karıştıralım.
  3. Beşamel sos için; tencereye tereyağı ve unu koyup kavuralım. Süt ekleyip devamlı karıştıralım. Tuz ve karabiber ekleyelim ve blenderdan geçirelim (Dilerseniz içine haşlanan tavuk suyundan 1 bardak koyabilirsiniz. Tadı daha güzel olur. O zaman unu 1 kaşık artırmalısınız)
  4. Salçalı seviyorsanız 1-2 kaşık domates salçasını tavada kavurup şu ile açtıktan sonra malzemelere karıştırabilirsiniz.
  5. Hazırladığınız beşamel sosu bütün malzemelerin üstüne döküp, 200 derecede 30 dakika pişirin. Çıkartıp kaşarları serptikten sonra 5 dakika daha fırında bekletelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,801Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt