bilgisayarci
FD Üye
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk
- 500 gram mantar
- 3 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayıp, tavada soteleyelim. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
- Tavukları haşlayıp didikleyelim. Mantarları doğrayıp bir su haşlayalım. Bütün malzemeleri fırın kabına alıp karıştıralım.
- Beşamel sos için; tencereye tereyağı ve unu koyup kavuralım. Süt ekleyip devamlı karıştıralım. Tuz ve karabiber ekleyelim ve blenderdan geçirelim (Dilerseniz içine haşlanan tavuk suyundan 1 bardak koyabilirsiniz. Tadı daha güzel olur. O zaman unu 1 kaşık artırmalısınız)
- Salçalı seviyorsanız 1-2 kaşık domates salçasını tavada kavurup şu ile açtıktan sonra malzemelere karıştırabilirsiniz.
- Hazırladığınız beşamel sosu bütün malzemelerin üstüne döküp, 200 derecede 30 dakika pişirin. Çıkartıp kaşarları serptikten sonra 5 dakika daha fırında bekletelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.