Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tavuk göğsü (Didiklenmiş tavuk eti)
- ½ paket mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket haşlanmış makarna
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır (Yada konserve)
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarna haşlanır ve suyu süzülür. Tavuk etleri pişirilir ve didiklenir. Sebzeler jülyen doğranır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
- Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ek edilir, eklenirken bir taraftan da karıştırılır.
- Kaynadıkça kıvam yoğunlaşacaktır. Ağır bir kıvam olmamalıdır, bu nedenle süt eklenmeye devam edilebilir ve çok kaynatılmamalıdır. Tuz ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
- Farklı bir tencerede tereyağı eritilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Jülyen doğranmış sebzeler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Sebzeli karışım, mısır, tavuk eti makarna ile karıştırılır. Pişirme kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülür.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyetle .