Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane orta uzunluk karnabahar
- Su (haşlamak için)
- Tuz
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 2-3 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suda haşlayalım ve suyunu süzdükten sonra fırın kabına alalım.
- Soğanı yemeklik olarak biberleri ve tavuk etini küp küp doğrayıp hazırlayalım.
- Uygun bir tavaya yağı alıp kızdıralım içine tavuğu alıp ortada karıştırarak pişirelim.
- Tavuklar suyunu salıp çekmeye yakın soğanı ve biberleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Son olarak salçalarını baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- İçindekiler piştikten sonra karnabaharın üzerine yayarak dökelim.
- Beşamel sosu için tereyağı eritip unu ek edelim kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurup sütünü ekleyelim.
- Kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirip tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine dökelim.
- Son olarak kaşar peynirini serpiştirip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.