Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Tavuklu Krep

Beşamel Soslu Tavuklu Krep

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için (9 veya 10 tane kadar çıkıyor);


*250 g un
*3 yumurta
*500 ml süt
*2 kaşık kadar sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre), karabiber (isteğe göre)

Harç için;


*Yaklaşık 600 g tavuk göğsü
*500 g kadar mantar
*1 küçük soğan
*1 diş sarımsak
*İsteğe göre baharat

Beşamel sos için:


*70 g yağ
*70 g un
*1 litre süt

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle krep hamuru hazırlanılır Derin bir kabın içine un koyulur, ortasına 3 yumurta*kırılır ve çırpılır iyice Sütü ilk önce yavaş yavaş dökülür çırpılır Sonra tamamen dökülür ve homojen olana kadar karıştırılır Tuz ve sıvı yağ eklenir ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir Bu esnada iç harç hazırlanabilir Küçük küçük doğradığımız tavukları tavada pişirmeye koyuyoruz ve bu arada mantar ile soğanı da doğrayıp tavaya katıyoruz İstediğiniz kadar baharat kullanabilirsiniz veya istediğiniz kadar harcı ayarlayabilirsiniz çok şeyler yakışıyor Hayal gücünüzü kullanmaya musait bir tarif Harcımızı hazırladığımızda altını kesip kreplerimizi teflon tavada pişiriyoruz ve tabağa alıyoruz Ve beşamel sosu hazırlıyoruz Yağı eritip unu ilave ediyoruz çırpıp sütü ekliyoruz ve kaynayana kadar çırpıp altını kapatıp biraz tuz ve karabiber ekliyoruz Bu karışımın yaklaşık üç de birini hazırladığımız harcın içine katıp karıştırıyoruz İçine kaşar peyniri de ekliyoruz Kreplerin içine istediğimiz miktarda harç katıp iki tarafını büküp dürüyoruz ve kare bir tepsiye diziyoruz Kalan beşamel rulo kreplerin üstüne döküp birazda kaşar ekleyip 15 dakika 250 derecelik fırına sürüp birazda grill de 5 dakika kadar üstü kızarana kadar bırakıyoruz Grill yoksa 250 derecece de fırının üst tarafına koyup kızarasıya kadar bırakıyoruz Biraz zahmetli ama gerçekten kolay ve çok lezzetli
 
858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt