bilgisayarci
FD Üye
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 su bardağı kadar lor veya beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- 3 adet yufka
- Maydanoz
- Dereotu
- Taze nane
- Karabiber
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü güzelce haşlayın.
- Ayrı bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Unu ve tereyağını yakmadan kavurun ve üzerine 3 su bardağı süt ekleyin çırpıcı ile hızlı hızlı çırpın.
- Sos hazır olduktan sonra içerisine karabiber ve tuzu ilave edin biraz soğumaya bırakın.
- Derin bir tabak içerisine haşlayıp küçük küçük didiklediğiniz tavuk etlerini koyun. Maydanoz,taze nane, dereotu ve peyniri de bu tabağa ekleyin.
- Biraz ılıyan beşamel sosu da üzerine ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Ayrı bir tabakta böreğin sosu için 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı süt ve 1/2 çay bardağı suyu güzelce karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serip önce ortadan ikiyi bölün.
- Daha sonra böldüğünüz yarım yufkayı üç parmak genişlik ile şerit şerit tekrar bölün.
- Şerit yufkalara hazırladığımız sostan biraz sürüp uç kısmına iç harcımızdan ortalama bir tatlı kaşığı kadar koyun.
- Ucundan biraz kıvırıp bir sağ bir sola bakacak şekilde sararak muska şeklinde sarın.
- Sarma işlemini bitirdiğiniz börekleri fırın tepsisine alın.
- Kalan börek sosuna bir adet yumurta sarısı ilave edip güzelce çırpın ve bu sosu böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar güzelce pişirin. Afiyet olsun.