
Beşamel Sossuz Patatesli Fırında Pırasa Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk patates
- 4 kısım pırasa
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı un
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2.5 su bardağı süt
Beşamel Sossuz Patatesli Fırında Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup yıkayıp dörde bölerek ince ince doğrayalım.
- Daha sonra sıvı yağda patatesleri kavuralım.
- Patatesler kavrulurken pırasayı ince ince doğrayalım. Havuç rendeleyelim.
- Pırasa ile havucu sırasıyla patatesi ek edip kavurmaya devam edelim.
- Bu biçimde 10 dakika daha kavurun ca patatesler yumuşayacaktır.
- İçerisine baharatlarını unu tuzu ve sütü ek edip karıştırarak kaynamasını sağlıyorum.
- Yemeğimiz kaynayınca fırın kabına döküp üzerine kaşar peyniri rendesini serperek 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim. Bu tarifle hakikaten pırasa sevmeyen garanti verebilirim ki kalmayacak. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
.