Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamelli Isırgan

Beşamelli Isırgan
0
37

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
besamelli-isirgan.jpg

Beşamelli Isırgan Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir bağ ısırgan
  • 750 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yarısı kadar tereyağ
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı yada pul biber

Beşamelli Isırgan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle eldiven giyerek ısırganları ayıklayıp yıkayalım ısırgan üzerindeki ince iğneler elimize batmasın.
  2. Yıkadığımız ısırganları 2 su bardağı su ile saplarınında iyice haşlandığına emin olarak kaynatalım.
  3. Pişen ısırganları bir kenara alıp derin olmayan bir (pilav tenceresi gibi) tencerede tereyağını eritip 2 yemek kaşığı unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyelim.
  4. Kıvam alan sütün içine tuzu ekleyip sarımsağı rendeleyelim.
  5. Isırganları hafif blenderleyip beşamelle birleştirelim.
  6. Kaynara çıkıp tekrar kıvam oluşturunca 5 dk karıştırarak kaynatalım ve ocaktan alalım.
  7. Üzerine tereyağ ve kırmızı toz ya da pul biberle sos yapıp gezdirelim afiyet olsun.
Not: ısırganın faydasını saymakla bitmez ama bu tat harika rahmetli ananem yapardı buradan da onu anmak istedim.

Beşamelli Isırgan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt