Beşamelli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Az muskat
- Karabiber, pulbiber
- Kaşar rendesi
Beşamelli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları bol suda kaynatıp az yumuşayınca suyunu süzüyoruz ,borcama alıyoruz.
- Tereyağı da unu güzelce kavurup sütü ilave ediyoruz .
- Akışkan kıvam alınca tuzu ,muskat ve az karabiber ilave ediyoruz.
- Hazır olan beşameli karnabaharın üzerine döküp üzerine kaşar rendeleyin.
- 10 dk fırında sadece üzeri kızaracak şekilde bekletiyoruz .
- Yemeğe hazır ,etli yemeklerin yanında efsane oluyor.