Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamelli Tavuk Güveç

Beşamelli Tavuk Güveç
0
50

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 modül derisiz kemiksiz tavuk but
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz (kontrollü ekleyin soya sosu tuzlu)
  • 1 tatlı kaşığı silme kırmızı toz biber,
  • 1 talı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
Beşamel sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 -1.5 su bardağı soğuk süt
  • Bir fiske tuz
  • Kaşar peyniri rendesi

Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuklar küp küp doğranır.
  2. Sarımsak rendesi, soya sosu, tuz ve baharatlar ile harmanlanır. 2 saat dinlendirilir.
  3. Kızgın tavaya tavuklar alınır. Defne yaprağı eklenir ve hafif kızarana dek ortada karıştırarak pişirilir.
  4. Yemeklik doğranmış soğan eklenir. Soğanlar pembeleşince doğranmış biber eklenir.
  5. Domates küp küp doğranır ve tavuklara eklenir.
  6. Domatesler suyunu salmaya başlayınca erimeden altı kapatılır.
  7. Defne yaprağı içinden alınır ve güveçlere paylaştırılır.
  8. Tencereye yağ alınır ve üzerine un eklenir.
  9. Unun kokusu çıkana kadar daima karıştırılır.
  10. Soğuk süt eklenir ve pürüzsüz kıvam alana dek çırpılır.
  11. Koyulmaya başlayınca tuz eği yapılır.
  12. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika pişirip altını kapatın.Koyu kıvamlı bir beşamel olmayacak. O yüzden gerekirse süt eği ile akışkan kıvamda bir sos yapın.
  13. Beşamel sos güveçlere paylaştırılır.
  14. Üzerine kaşar peyniri rendesi koyulur. Kasar eriyip kızara kadar sıcak fırında pişirmeye devam edilir. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun ????❤️
Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi İcin Malzemeler *1 buyuk patates *1 adet kapya biber *2 adet carliston biber *1 patlıcan *250 gr tavuk kalca *Tuz *Kızartmak icin 1 cay bardağı sıvı yağ Beşamel Sos İcin; *2 yemek kaşığı tereyağ *1 bucuk yemek kaşığı un *1 bucuk su bardağı sut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Beşamelli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler 2 büyük uzunluk patates Kıymalı harç için; 1 orta uzunluk soğan400 gram kıyma1 yemek kaşığı salçaYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay bardağı su2 yemek kaşığı sıvı yağ Beşamel sos için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Beşamelli Tavuklu Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet patates300 gram tavuk kuşbaşı1 soğan1 kırmızı biber1 yeşil biber3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kekikTuzKarabiberPul biber Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un2,5 su bardağı sütTuz Üzeri için: Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü3 adet patates2 adet sivri biber1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçasıTuz ,karabiber, pulbiber, kekik Başemel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvıyağ1 su bardağı un2.5 su bardağı sütTuz ,karabiberKaşar peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler Yarım kırmızı top biberYarım sarı top biberYarım yeşil top biber1 adet küçük soğan10-15 adet kültür mantar1 tatlı kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik2 tepeleme çay kaşığı köri1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre)2 adet tavuk bonfile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt