Beşamelli Tavuklu Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 300 gram tavuk kuşbaşı
- 1 soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Kırmızı toz biber
Beşamelli Tavuklu Patates Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler soyup ikiye bölünür ve içi oyulur. Sıvı yağ, kekik ve tuz karıştırılıp patateslerin her yerine sürülür.
- 200 derece fırında kızartılır.
- Soğan ve biberler kavrulur üzerine kuşbaşı tavuklar, tuz, karabiber ve pul biber eklenip tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Beşamel sos için; tereyağı eritilip un eklenir, kavrulduktan sonra süt eklenir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz eklenir ve ocaktan alınır.
- Kızaran patateslerin içleri tavuk ile doldurup üzerine, beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Birazda kırmızı toz biber serpilip fırında kızarana kadar pişirilir.