Beşemal Soslu Arap Tava Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 100 gram kaşar peyniri
- Toz kırmızı biber
Beşemal Soslu Arap Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm zerzevatları minik minik doğrayalım ve başka materyalleri de ekleyip karıştıralım ve yağlanmış fırın kabına aktaralım.
- Elimizle düzeltelim ve yağlı pişirme kağıdını suyla ıslatıp suyunu sıkalım yemeğin üzerine üzerine kapatalım evvelden ısıtılmış 190 derece de alt üst ayarda pişirmeye bırakalım.
- Beşemal sos için tereyağını eritelim unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Sütü, karabiberi ve tuzu ekleyip ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Yoğunlaştıktan sonra ocaktan alalım.
- Pişen yemeğin üzerine aktaralım kaşar peyniri ve toz kırmızı biber serpelim ve tekrar 190 derecelik fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun ….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.