bilgisayarci
FD Üye
Beşemer Soslu Kaşarlı Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 büyük patates
- 2 su bardağı süt (450 ml kadar)
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 200 gram kadar rende kaşar
Beşemer Soslu Kaşarlı Patates Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri soyalım ince halka doğrayalım üzerine kaynar su az tuz ilave edelim 10 dk kadar pişirelim. Biz de sosumuzu hazırlayalım.
- Yağımızı tencereye alalım yağımız eriyince içene unu ilave edelim 2 dk kavuralım, sütünü ilave edelim.
- Tuz ve karabiber kaynatalım pişince altını kapatalım patatesleri süzelim ben yağlı kağıda kulandım.
- Tepsimize patatesleri yayalım üzerine sosumuzu dökelim en üstüne de kaşar rendemizi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim çabuk olucak zaten pişmiş patatesler.
- Deneyecek olanlara afiyet olsun önceden hazırlayıp sonra pişirsek olur mu diyenler için evet böylede yapa bilirsiniz yemek vaktine yakın pişirebilirsiniz.