nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Besin aracılığıyla alınan yağlar A, D, E, K vitaminleri, lutein, likopen ve beta karoten gibi besinlerin emilim oranını arttırır Tehlike içeren yağlardan olası olduğunca uzaktan durun ve dinç yağları seçim edin Doymamış yağlar, sağlıklı yağlardır Trans yağlardan kaçının ve doğmuş yağ tüketiminizi sınırlayın*
Doymamış Yağlar
Oleyik asit gibi zeytin, avokado, fındık ve tohum bitkilerinde yer alan yağlar tekli doymamış yağlardır Bu yağlar bakımından zengin besinler tüketerek yürek hastalıkları ve kolesterol seviyenizi düşürebilirsiniz; bu durum aynı zamanda, özellikle şeker hastalığı hastalarının ilgilendiren bir durum olan kan şekerinin yoklama edilmesi bakımından da avantaj sağlayacaktır*
Omega3 Yağ Asidi
Omega3 yağ asitleri çoklu yağ asitleridir Dokosahekzaenoik, eicosapantenoik ve alfalinolenik adı verilen üç öbür asitten oluşurlar Omega3 yağ asitleri epeyce önemlidirler çünkü sağlığınız için vücudunuzun gereklilik duyduğu ama cisim kadar üretilmeyen maddelerdir Göz ve beyin gelişimi açısından önemlidirler ve sadece beslenme yoluyla alınabilirler Somon, sardalya, ceviz ve öteki omega3 yağ asidi kaynaklarının iltihap önleyici etkileri de bulunur ve bunalım, kanser ve kalp kastalıklarına iyi gelirler
Omega6 Yağ AsidiOmega6 yağ asitleri de çoklu esas yağ asitleri arasında yer alır Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi, omega6 yağ asitlerinin artma, gelişim ve beyin fonksiyonlarının gerçekleşmesi için vazgeçilmez olduğunun altını çizmektedir Kemiklerin kuvvetlenmesi, cilt ve saç büyümesi, metabolizmanın düzenlenmesi ve üreme sisteminin işlevinin koruması bakımından epeyce önemlidirler Omega6 yağ asitleri birçok bitkisel yağda bulunur ve bayağı beslenen bir insan, ihtiyacı olandan pozitif omega6 alır Omega6 yağ asitlerinin fazla tüketilmesi vücutta iltihaplara ve ağrılara yol açabilir** *
Uzaktan Durulması Gereken YağlarTrans yağları besin planınızdan kuşkusuz çıkarın ve birçok batmış yağdan kaçının Trans yağlar, akıcı nebati yağlardan yapılan lakin katı halde bulunmaları için kimyasal olarak değiştirilen yağlardır Margarinde ve kızarmış ve tamamlanmış besinlerde yer alan trans yağlar, kötü huylu kolesterol seviyenizi yükseltir ve insancıl kolesterol seviyenizi düşürür Fena huylu kolesterolün yükselmesi çoğu yürek hastalığına yol açar ve iyi kalpli kolesterolün azalması da kalp hastalıklarının oluşma riskini arttırır*
Batmış yağlar, oda sıcaklığında katı haldedirler ve et, süt ürünleri, yumurta ve bir takım tropik yağlarda bulunurlar Fazla tüketildiğinde, doymuş yağların da kötü huylu kolesterolü arttırdığı bilinmektedir
Doymamış Yağlar
Oleyik asit gibi zeytin, avokado, fındık ve tohum bitkilerinde yer alan yağlar tekli doymamış yağlardır Bu yağlar bakımından zengin besinler tüketerek yürek hastalıkları ve kolesterol seviyenizi düşürebilirsiniz; bu durum aynı zamanda, özellikle şeker hastalığı hastalarının ilgilendiren bir durum olan kan şekerinin yoklama edilmesi bakımından da avantaj sağlayacaktır*
Omega3 Yağ Asidi
Omega3 yağ asitleri çoklu yağ asitleridir Dokosahekzaenoik, eicosapantenoik ve alfalinolenik adı verilen üç öbür asitten oluşurlar Omega3 yağ asitleri epeyce önemlidirler çünkü sağlığınız için vücudunuzun gereklilik duyduğu ama cisim kadar üretilmeyen maddelerdir Göz ve beyin gelişimi açısından önemlidirler ve sadece beslenme yoluyla alınabilirler Somon, sardalya, ceviz ve öteki omega3 yağ asidi kaynaklarının iltihap önleyici etkileri de bulunur ve bunalım, kanser ve kalp kastalıklarına iyi gelirler
Omega6 Yağ AsidiOmega6 yağ asitleri de çoklu esas yağ asitleri arasında yer alır Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi, omega6 yağ asitlerinin artma, gelişim ve beyin fonksiyonlarının gerçekleşmesi için vazgeçilmez olduğunun altını çizmektedir Kemiklerin kuvvetlenmesi, cilt ve saç büyümesi, metabolizmanın düzenlenmesi ve üreme sisteminin işlevinin koruması bakımından epeyce önemlidirler Omega6 yağ asitleri birçok bitkisel yağda bulunur ve bayağı beslenen bir insan, ihtiyacı olandan pozitif omega6 alır Omega6 yağ asitlerinin fazla tüketilmesi vücutta iltihaplara ve ağrılara yol açabilir** *
Uzaktan Durulması Gereken YağlarTrans yağları besin planınızdan kuşkusuz çıkarın ve birçok batmış yağdan kaçının Trans yağlar, akıcı nebati yağlardan yapılan lakin katı halde bulunmaları için kimyasal olarak değiştirilen yağlardır Margarinde ve kızarmış ve tamamlanmış besinlerde yer alan trans yağlar, kötü huylu kolesterol seviyenizi yükseltir ve insancıl kolesterol seviyenizi düşürür Fena huylu kolesterolün yükselmesi çoğu yürek hastalığına yol açar ve iyi kalpli kolesterolün azalması da kalp hastalıklarının oluşma riskini arttırır*
Batmış yağlar, oda sıcaklığında katı haldedirler ve et, süt ürünleri, yumurta ve bir takım tropik yağlarda bulunurlar Fazla tüketildiğinde, doymuş yağların da kötü huylu kolesterolü arttırdığı bilinmektedir