nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Beslenme Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir
Besin zehirlenmesi nedir, belirtileri
zaman zaman sindirim sistemimizle ilgili olan, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, kramp gibi birçok hastalığın belirtisi olabilecek yakınmalar ortaya çıkar Eğer bu yakınmalar, son 3 gün içinde bir mikroorganizma ya da bunun zehiri bulaşmış bir besinin yenmesi sonucu ortaya çıkıyorsa, bu hastalığa beslenme zehirlenmesi denir
Gıda zehirlenmesi belirtileri;
* Karın ağrısı,
* Kusma
* İshal
Beslenme Zehirlenmesi Nedenleri;
Bakteri, virüs veya bunların salgıladığı zehirler yüzünden bozulmuş besinler yemek yemek Bu tarz gıdalar bölge hemencecik herkesin rahatsızlanması doğaldır Gıda zehirlenmesinin özel bir türü, eksik pişirilmiş kümes hayvanlarında, tekrar az pişmiş yumurtada ve ham yumurta kullanılarak hazırlanmış yiyeceklerde bulunan Salmonella adı bahşedilen bir bakteri yüzünden oluşur Gıda zehirlenmesinin önemli ve tehlikeli bir biçimiyse, çiğ ya da eksik pişmiş etlerde, bilhassa de kıymada bulunabilen E coli tipi bakterilerden kaynaklanır
alıntı *
Besin zehirlenmesi nedir, belirtileri
zaman zaman sindirim sistemimizle ilgili olan, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, kramp gibi birçok hastalığın belirtisi olabilecek yakınmalar ortaya çıkar Eğer bu yakınmalar, son 3 gün içinde bir mikroorganizma ya da bunun zehiri bulaşmış bir besinin yenmesi sonucu ortaya çıkıyorsa, bu hastalığa beslenme zehirlenmesi denir
Gıda zehirlenmesi belirtileri;
* Karın ağrısı,
* Kusma
* İshal
Beslenme Zehirlenmesi Nedenleri;
Bakteri, virüs veya bunların salgıladığı zehirler yüzünden bozulmuş besinler yemek yemek Bu tarz gıdalar bölge hemencecik herkesin rahatsızlanması doğaldır Gıda zehirlenmesinin özel bir türü, eksik pişirilmiş kümes hayvanlarında, tekrar az pişmiş yumurtada ve ham yumurta kullanılarak hazırlanmış yiyeceklerde bulunan Salmonella adı bahşedilen bir bakteri yüzünden oluşur Gıda zehirlenmesinin önemli ve tehlikeli bir biçimiyse, çiğ ya da eksik pişmiş etlerde, bilhassa de kıymada bulunabilen E coli tipi bakterilerden kaynaklanır
alıntı *