nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yiyecek zehirlenmelerinde yapılması gerekenler
beslenme zehirlenmesi ve ilk yardım
Ağız yoluyla alınan her türlü zehir etkisi yapan maddelerle meydana gelirler; bayat besinler, ilaçlar, içki, korozif (brülör, tahriş edici) maddeler veya alerjik etki yapan maddeler vb
İlkyardım:
* Eğer zehrin alınması üzerinden hemen şimdi 30 dakika geçmemişse, o süre kusturulur
KUSTURMAK İÇİN:
Tercih edilen kişinin kendi parmağı ile küçük dilini dolayısıyla da öğürme refleksini uyararak kusmasını sağlamaktır,
Sıcağa yakın ılık su içirerek de kusturma sağlanabilir (birey bardağı kendisi tutarak içmelidir! başkası kadar içirilmemelidir!)
iyi konservelenmemiş yiyeceklerin yenilmesi sonucu İlkyardım:
* ABC denetleme edilir ve devamlılığı sağlanır
* Ihtimal varsa oksijen verilir
* Gerekiyorsa yapay solunum yapılır
* Derhal hastaneye götürülmelidir Mutlaka antitoksin yapılması gerekir *
beslenme zehirlenmesi ve ilk yardım
Ağız yoluyla alınan her türlü zehir etkisi yapan maddelerle meydana gelirler; bayat besinler, ilaçlar, içki, korozif (brülör, tahriş edici) maddeler veya alerjik etki yapan maddeler vb
İlkyardım:
* Eğer zehrin alınması üzerinden hemen şimdi 30 dakika geçmemişse, o süre kusturulur
KUSTURMAK İÇİN:
Tercih edilen kişinin kendi parmağı ile küçük dilini dolayısıyla da öğürme refleksini uyararak kusmasını sağlamaktır,
Sıcağa yakın ılık su içirerek de kusturma sağlanabilir (birey bardağı kendisi tutarak içmelidir! başkası kadar içirilmemelidir!)
iyi konservelenmemiş yiyeceklerin yenilmesi sonucu İlkyardım:
* ABC denetleme edilir ve devamlılığı sağlanır
* Ihtimal varsa oksijen verilir
* Gerekiyorsa yapay solunum yapılır
* Derhal hastaneye götürülmelidir Mutlaka antitoksin yapılması gerekir *