nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yiyecek zehirlenmesi kaç saat daha sonra ortaya çıkar
gıda zehirlenmesi kaç saat daha sonra etkisini gösterir
Salmonella cinsi bakterilerin sebep olduğu zehirlenmeler, bunları içeren yiyecekleri yemekten ileri gelir Salmonellalar zehirlerini gıda üzerinde yok, vücutta çoğalırken salgılarlar Zehirlenme belirtileri, yiyeceği yedikten 1236 saat sonra ortaya çıkan ishal, ateş, başağrısı ve kusmadır Rahatsızlık 8 gün kadar sürebilir Bu tür zehirlenmelerden korunmak için ellerin temizliğine çok dikkat etmek gerekir Basit bozulan yiyecekleri soğuk bir yerde saklayarak bakterilerin çoğalması önlenmelidir
Staphylococcus aureus türünden bakterileyol açtığı zehirlenme, bozuk yiyeceği yedikten 26 saat daha sonra mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkar ve en fazla 23 saat sürer Tüm sağlıklı insanların derisinde, boğazında ve burnunda bulunan bu bakteriler, apse, indirimli ve arpacık gibi mikroplu yerlerde daha yaygındırlar Yiyeceklere elden geçer ve gıda üzerinde gelişirken enterotoksin denilen bir zehir salgılarlar Bu bakterilere karşısında savaş, çiğ yiyecekler tutulmadan önce ellerin yıkanması ve ellerde yer alan her türlü yaranın, antiseptik bir sargıyla sarılmasıyla yapılır *
gıda zehirlenmesi kaç saat daha sonra etkisini gösterir
Salmonella cinsi bakterilerin sebep olduğu zehirlenmeler, bunları içeren yiyecekleri yemekten ileri gelir Salmonellalar zehirlerini gıda üzerinde yok, vücutta çoğalırken salgılarlar Zehirlenme belirtileri, yiyeceği yedikten 1236 saat sonra ortaya çıkan ishal, ateş, başağrısı ve kusmadır Rahatsızlık 8 gün kadar sürebilir Bu tür zehirlenmelerden korunmak için ellerin temizliğine çok dikkat etmek gerekir Basit bozulan yiyecekleri soğuk bir yerde saklayarak bakterilerin çoğalması önlenmelidir
Staphylococcus aureus türünden bakterileyol açtığı zehirlenme, bozuk yiyeceği yedikten 26 saat daha sonra mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkar ve en fazla 23 saat sürer Tüm sağlıklı insanların derisinde, boğazında ve burnunda bulunan bu bakteriler, apse, indirimli ve arpacık gibi mikroplu yerlerde daha yaygındırlar Yiyeceklere elden geçer ve gıda üzerinde gelişirken enterotoksin denilen bir zehir salgılarlar Bu bakterilere karşısında savaş, çiğ yiyecekler tutulmadan önce ellerin yıkanması ve ellerde yer alan her türlü yaranın, antiseptik bir sargıyla sarılmasıyla yapılır *