iltasyazilim
FD Üye
Beslenme Zehirlenmesinde yapılması gerekenler
Gıda Zehirlenmesinde birincil ne yapılır
Gıda zehirlenmelerine mikroplu yiyecekler niçin olur Belirtileri ishal ve bulantıdır Kusma, iştah kapanması ve mide ağrısı da görülebilir Yiyecek zehirlenmesinin en sık görülen nedeni stafilokok aureus denen bakteridir
Beslenme zehirlenmesinin tedavisindeki esas niyet; kaybedilen sıvıyı ve mineralleri yerine hazırlamak ve zehirlenmeye neden olan bakteriyi değil etmektir Bunun için zehirlenmeye neden olan bakteri saptandıktan daha sonra uygun antibiyotik tedavisi verilir Fakat tüm gıda zehirlenmelerinde antibiyotik zorunlu olmadığının bilinmesi gerekir İshali alıkoymak için hap verilmesi böylece yerinde değildir Çünkü bağırsakta bakteri beklerse dağıtım eğilimi gösterir Bu yüzden bir an önce dışkı aracılığıyla bakterinin atılması gerekir Akıcı kaybının yerine konması ise ağızdan ya da parenteraldir *
Gıda Zehirlenmesinde birincil ne yapılır
Gıda zehirlenmelerine mikroplu yiyecekler niçin olur Belirtileri ishal ve bulantıdır Kusma, iştah kapanması ve mide ağrısı da görülebilir Yiyecek zehirlenmesinin en sık görülen nedeni stafilokok aureus denen bakteridir
Beslenme zehirlenmesinin tedavisindeki esas niyet; kaybedilen sıvıyı ve mineralleri yerine hazırlamak ve zehirlenmeye neden olan bakteriyi değil etmektir Bunun için zehirlenmeye neden olan bakteri saptandıktan daha sonra uygun antibiyotik tedavisi verilir Fakat tüm gıda zehirlenmelerinde antibiyotik zorunlu olmadığının bilinmesi gerekir İshali alıkoymak için hap verilmesi böylece yerinde değildir Çünkü bağırsakta bakteri beklerse dağıtım eğilimi gösterir Bu yüzden bir an önce dışkı aracılığıyla bakterinin atılması gerekir Akıcı kaybının yerine konması ise ağızdan ya da parenteraldir *