Besinleri Doğru Saklama Yontemleri
imagesbesinleridogrusaklamayontemleri5ad0f9fe30254
Besinlerin doğru saklama yontemleri hakkında bircoğumuz yeterince bilgi sahibi değiliz malesefBesinler nasıl saklanmalı ozellikle sebzeler ve meyveler nasıl saklanmalı?Besin değerlerini korumak icin aldığımız besinleri nasıl muhafaza edeceğiz kısaca bu konu hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıdaki yazımızda oğrenebilirsiniz
Doğru yontemlerle saklamak şartıyla bunlar gercekten hayat kurtarıyor Hele calışan bir kadınsanız daha da onem kazanıyorSaklama suresi urunun icerdiği yağ ve su miktarı ile değişir, yağ miktarı arttıkca saklama esnasında yağlar bozulurSebzelerin saklanma sureleri farklı; domates,marul ve ıspanak 47 derece arasında 23 gun, bakla,taze fasulye ve bezelye 34 gun dolapta durabilir
Elma,armut,limon ve portakal 12 hafta, kayısı,uzum,şeftali 45 gun, cilek ve kiraz 12 gun buzdolabında kalabilir
Ayrıca Et, tavuk ve balıkta ise dikkat etmek şart, dondurucudan cıktığında oda sıcaklığında cozerseniz bakteriler coğalır Tezgahın uzerinde, sıcak suda veya kaloriferin uzerinde kesinlikle cozdurmeyin Bircoğunu zaten cozmeden pişirebilirsiniz En doğrusu bir gun once derin dondurucudan soğutucuya indirerek cozmeniz, mikrodalga da sağlıklı olur
Dolaba koyarken poşetlerinden cıkarmak,yıkamamak ve nemlerini kaybetmemesi icin temiz kağıt havlulara sarmak gerekir Sebzeleri mevsiminde dondurmak gerekir Once sıcak suya batırmak ve dondurduktan sonra cozdurmeden pişirmek doğru olurMeyveleri dolaba yıkamadan koymalı, nem oranı onemli cunku azaldıkca buruşup sararır Uzerinde bulunan ince kağıtları cıkarmayın Muz dışındaki meyveler dolapta 47 derece arasında saklanabilir
imagesbesinleridogrusaklamayontemleri5ad0f9fe30254
Besinlerin doğru saklama yontemleri hakkında bircoğumuz yeterince bilgi sahibi değiliz malesefBesinler nasıl saklanmalı ozellikle sebzeler ve meyveler nasıl saklanmalı?Besin değerlerini korumak icin aldığımız besinleri nasıl muhafaza edeceğiz kısaca bu konu hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıdaki yazımızda oğrenebilirsiniz
Doğru yontemlerle saklamak şartıyla bunlar gercekten hayat kurtarıyor Hele calışan bir kadınsanız daha da onem kazanıyorSaklama suresi urunun icerdiği yağ ve su miktarı ile değişir, yağ miktarı arttıkca saklama esnasında yağlar bozulurSebzelerin saklanma sureleri farklı; domates,marul ve ıspanak 47 derece arasında 23 gun, bakla,taze fasulye ve bezelye 34 gun dolapta durabilir
Elma,armut,limon ve portakal 12 hafta, kayısı,uzum,şeftali 45 gun, cilek ve kiraz 12 gun buzdolabında kalabilir
Ayrıca Et, tavuk ve balıkta ise dikkat etmek şart, dondurucudan cıktığında oda sıcaklığında cozerseniz bakteriler coğalır Tezgahın uzerinde, sıcak suda veya kaloriferin uzerinde kesinlikle cozdurmeyin Bircoğunu zaten cozmeden pişirebilirsiniz En doğrusu bir gun once derin dondurucudan soğutucuya indirerek cozmeniz, mikrodalga da sağlıklı olur
Dolaba koyarken poşetlerinden cıkarmak,yıkamamak ve nemlerini kaybetmemesi icin temiz kağıt havlulara sarmak gerekir Sebzeleri mevsiminde dondurmak gerekir Once sıcak suya batırmak ve dondurduktan sonra cozdurmeden pişirmek doğru olurMeyveleri dolaba yıkamadan koymalı, nem oranı onemli cunku azaldıkca buruşup sararır Uzerinde bulunan ince kağıtları cıkarmayın Muz dışındaki meyveler dolapta 47 derece arasında saklanabilir