Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Besinleri Doğru Saklama Yontemleri

Besinleri Doğru Saklama Yontemleri
0
222

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Besinleri Doğru Saklama Yontemleri

imagesbesinleridogrusaklamayontemleri5ad0f9fe30254
Besinlerin doğru saklama yontemleri hakkında bircoğumuz yeterince bilgi sahibi değiliz malesefBesinler nasıl saklanmalı ozellikle sebzeler ve meyveler nasıl saklanmalı?Besin değerlerini korumak icin aldığımız besinleri nasıl muhafaza edeceğiz kısaca bu konu hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıdaki yazımızda oğrenebilirsiniz

Doğru yontemlerle saklamak şartıyla bunlar gercekten hayat kurtarıyor Hele calışan bir kadınsanız daha da onem kazanıyorSaklama suresi urunun icerdiği yağ ve su miktarı ile değişir, yağ miktarı arttıkca saklama esnasında yağlar bozulurSebzelerin saklanma sureleri farklı; domates,marul ve ıspanak 47 derece arasında 23 gun, bakla,taze fasulye ve bezelye 34 gun dolapta durabilir

Elma,armut,limon ve portakal 12 hafta, kayısı,uzum,şeftali 45 gun, cilek ve kiraz 12 gun buzdolabında kalabilir
Ayrıca Et, tavuk ve balıkta ise dikkat etmek şart, dondurucudan cıktığında oda sıcaklığında cozerseniz bakteriler coğalır Tezgahın uzerinde, sıcak suda veya kaloriferin uzerinde kesinlikle cozdurmeyin Bircoğunu zaten cozmeden pişirebilirsiniz En doğrusu bir gun once derin dondurucudan soğutucuya indirerek cozmeniz, mikrodalga da sağlıklı olur

Dolaba koyarken poşetlerinden cıkarmak,yıkamamak ve nemlerini kaybetmemesi icin temiz kağıt havlulara sarmak gerekir Sebzeleri mevsiminde dondurmak gerekir Once sıcak suya batırmak ve dondurduktan sonra cozdurmeden pişirmek doğru olurMeyveleri dolaba yıkamadan koymalı, nem oranı onemli cunku azaldıkca buruşup sararır Uzerinde bulunan ince kağıtları cıkarmayın Muz dışındaki meyveler dolapta 47 derece arasında saklanabilir
 

Similar threads

Besinleri Doğru Gizleme Yöntemleri Besinlerin doğru saklama yöntemleri hakkında birçoğumuz yeterince bilgi sahibi değiliz malesefBesinler nasıl saklanmalı özellikle sebzeler ve meyveler nasıl saklanmalı?Besin değerlerini gözetmek için aldığımız besinleri nasıl muhafaza edeceğiz kısaca bu konu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Mutfaktaki su, nem ve ısı değişiklikleri mikroorganizma uremesi icin kusursuz bir ortam yaratır Mutfağınızın devamlı duzenli olması ve tezgahların her daim siliniyor olması, ortamın temiz olduğu anlamına gelmez Mutfak ve banyolar, bakteri uremesi icin en elverişli alanlardır Evin diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,461Konular
981,115Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt