Tüketeceğimiz gıdaların seçimi ve pişirme şekilleri son derece önem taşıyor Yemek pişirirken, besin değerlerini korumak gerekiyor
Sebze:
Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır
Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır
Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir
Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır
Et:
Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın
Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz
Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir
Tavuk:
Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin
Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın
Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin
Balık:
Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır Haşlamaya elverişlidirler
Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin
Sebze:
Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır
Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır
Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir
Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır
Et:
Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın
Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz
Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir
Tavuk:
Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin
Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın
Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin
Balık:
Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır Haşlamaya elverişlidirler
Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin