1Canlı renkli sebze ve meyveleri satın almayan ozen gosterin Cunku sebze ve meyve gruplarının saklaması zordur ve en dayanıksız besin grubunu oluştururlar Bu nedenle mevsimine gore meyvesebzeleri tercih edin Acıkta veya pazarda satılan taze peynir ve sutlerden kesinlikle uzak durun Meyve ve sebzeleri mutlaka evinizdeki buzdolabında 34 °C aralığında saklayın
2 Tavuk, et, yumurta gibi riskli besinleri satın alırken, urunlerin 45 °C sıcaklığında muhafaza eden buzdolabında saklanıyor olması gerekmektedir Urunlerin etiket bilgilerini mutlaka okuyup kontrol edin ve paketin dibinde buz kristalleri olanları satın almayın Dondurulmuş olan urunlerin alışverişini sona bırakın
3 Urunlerimizi sakladığımız buzdolabının derece aralığını 04 °C olmasına ve derin dondurucu kısmının sıcaklık aralığı da 1823 °C arasında olmasına dikkat edin Cunku bakteriler 10 °C ‘nin altında uremeleri yavaşlıyor ve 4 °C ‘de ise duruyor
4 Buzdolabı kapakları mayonez, krema, peynir, gibi riskli besinleri muhafaza etmek icin elverişli bir yer değildir Bu tarzda olan besinleri buzdolabınızın ust rafında saklamaya dikkat edin Sutu actıktan sonra buzdolabında en fazla 2 gun saklayabilirsiniz Aldığınız yumurtaları da 2 hafta icerisinde tuketmeye ozen gosterin
5 Et, tavuk, balık gibi riskli besinleri ayrı kaplara koyarak alt raflara, tavuğu da en alt rafta olacak şekilde yerleştirin Pişmiş yemekleri ise ust raflarda doğru kapalı bir şekilde yerleştirin
6 Dondurmak istediğiniz sebzeleri ayıklayıp kaynar suda biraz beklettikten sonra direk dondurucuya atın Meyveleri dondurucuda saklamak icinse uzerine biraz şeker serpin
7 Cozduğunuz urunleri asla tekrar doldurmayın Cozmeden sonra bakteri uremesi tekrar başlıyor Bu nedenle besinleri dondurmadan once tuketeceğiniz besinleri paketlemeye ozen gosterin
8 Etleri cozmek icin işlemini tezgahta, doğrudan guneş alan ve ya kalorifer peteklerinin ustunde yapmayın Dondurulmuş olan besinleri cozmek icin mikrodalga fırını veya bol soğuk su altında da işlemi gercekleştirebilirsiniz
9 Acık bufelerde satılan besinler uygun olmayan sıcaklık şartlarında bekletilebiliyor Oda sıcaklığındaki besinleri en fazla 1 saat bekletmek uygundur
2 Tavuk, et, yumurta gibi riskli besinleri satın alırken, urunlerin 45 °C sıcaklığında muhafaza eden buzdolabında saklanıyor olması gerekmektedir Urunlerin etiket bilgilerini mutlaka okuyup kontrol edin ve paketin dibinde buz kristalleri olanları satın almayın Dondurulmuş olan urunlerin alışverişini sona bırakın
3 Urunlerimizi sakladığımız buzdolabının derece aralığını 04 °C olmasına ve derin dondurucu kısmının sıcaklık aralığı da 1823 °C arasında olmasına dikkat edin Cunku bakteriler 10 °C ‘nin altında uremeleri yavaşlıyor ve 4 °C ‘de ise duruyor
4 Buzdolabı kapakları mayonez, krema, peynir, gibi riskli besinleri muhafaza etmek icin elverişli bir yer değildir Bu tarzda olan besinleri buzdolabınızın ust rafında saklamaya dikkat edin Sutu actıktan sonra buzdolabında en fazla 2 gun saklayabilirsiniz Aldığınız yumurtaları da 2 hafta icerisinde tuketmeye ozen gosterin
5 Et, tavuk, balık gibi riskli besinleri ayrı kaplara koyarak alt raflara, tavuğu da en alt rafta olacak şekilde yerleştirin Pişmiş yemekleri ise ust raflarda doğru kapalı bir şekilde yerleştirin
6 Dondurmak istediğiniz sebzeleri ayıklayıp kaynar suda biraz beklettikten sonra direk dondurucuya atın Meyveleri dondurucuda saklamak icinse uzerine biraz şeker serpin
7 Cozduğunuz urunleri asla tekrar doldurmayın Cozmeden sonra bakteri uremesi tekrar başlıyor Bu nedenle besinleri dondurmadan once tuketeceğiniz besinleri paketlemeye ozen gosterin
8 Etleri cozmek icin işlemini tezgahta, doğrudan guneş alan ve ya kalorifer peteklerinin ustunde yapmayın Dondurulmuş olan besinleri cozmek icin mikrodalga fırını veya bol soğuk su altında da işlemi gercekleştirebilirsiniz
9 Acık bufelerde satılan besinler uygun olmayan sıcaklık şartlarında bekletilebiliyor Oda sıcaklığındaki besinleri en fazla 1 saat bekletmek uygundur