iltasyazilim
FD Üye
Glisemik indeks karbonhidratların kandaki glukoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemiGlisemik İndeks değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte çoğunlukla aşağıdaki değerlere sahiplerdir
Glisemik indeksi düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarken bu oranın yüksek olduğu besinler kandaki insülin miktarını çabuk yükseltmekte ve bunun sonucunda da kan şekerinin çabuk düşmesine niçin olmakta ve kişiler beslenme almış olmasına rağmen hızla acıkmaktadırlar
ALT :wwwlarcomupluploadsbesinleirnglisemikindeks87961besinleirnglisemikindeks87961ALT
Derecelendirme Glisemik İndeks düzeyi Örnekler;
Düşük Glisemik İndeks 55 veya daha eksik barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli ekmek
Vasat Glisemik İndeks 56 69 esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates
Yüksek Glisemik İndeks 70 ya da daha yüksek patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz olgun karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği *
Glisemik indeksi düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarken bu oranın yüksek olduğu besinler kandaki insülin miktarını çabuk yükseltmekte ve bunun sonucunda da kan şekerinin çabuk düşmesine niçin olmakta ve kişiler beslenme almış olmasına rağmen hızla acıkmaktadırlar
ALT :wwwlarcomupluploadsbesinleirnglisemikindeks87961besinleirnglisemikindeks87961ALT
Derecelendirme Glisemik İndeks düzeyi Örnekler;
Düşük Glisemik İndeks 55 veya daha eksik barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli ekmek
Vasat Glisemik İndeks 56 69 esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates
Yüksek Glisemik İndeks 70 ya da daha yüksek patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz olgun karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği *