Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Glisemik indeks karbonhidratların kandaki glukoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemiGlisemik İndeks değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte çoğunlukla aşağıdaki değerlere sahiplerdir

Glisemik indeksi düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarken bu oranın yüksek olduğu besinler kandaki insülin miktarını çabuk yükseltmekte ve bunun sonucunda da kan şekerinin çabuk düşmesine niçin olmakta ve kişiler beslenme almış olmasına rağmen hızla acıkmaktadırlar

ALT :wwwlarcomupluploadsbesinleirnglisemikindeks87961besinleirnglisemikindeks87961ALT

Derecelendirme Glisemik İndeks düzeyi Örnekler;

Düşük Glisemik İndeks 55 veya daha eksik barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli ekmek

Vasat Glisemik İndeks 56 69 esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates

Yüksek Glisemik İndeks 70 ya da daha yüksek patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz olgun karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği *
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt