iltasyazilim
FD Üye
Besinlerin protein ve kalori içeriği
Besinlerin protein ve kalori içeriği
Besin grupları
1 porsiyon ölçüsü
Miktar
Kalori (kcal)
Protein (g)
Etgrubu
Yumurta
1 adet
50 g
70 kalori
6 g protein
Köfte
1 adet (yumurta dek)
30 g
70
6
Kıyma
1 köfte kadar
30 g
70
6
Tavuk
1 köfte kadar
30 g
70
6
Bahk
1 köfte kadar
30 g
70
6
Kuru baklagil
34 yemek yemek kaşığı
4050 g
6070
810
Süt grubu
Sütyoğurt
1 su bardağı
200 ml
125
6
Peynir
1 kibrit kutusuKaynakwh: Besinlerin protein ve kalori içeriği
30 g
70
6
Ekmek grubu
Ekmek
1 ince dilim, tost ekmeği değin
25 g
70
2
Pilav (bulgurpirinç)
34 yemek kaşığı tepeleme
5060 g
175200
4
Makama
34 yemek yemek kaşığı tepeleme
5060 g
175200
4
Çorba
1 kâse
1520
100125
2
Patates
1 orta tepe
100 g
70
2
Börek
1 orta dilim, 2 kibrit kutusu değin
80100 g
125150
24
Bisküvi (tuzlu)
34 adet, büyük yükseklik
20 g
100
23
Grisini (sade)
34 adet
20 g
75
2
Sebzemeyve grubu
Havuç
1 orta irtifa
100 g
40
1
Domates
1 orta yükseklik
100 g
25
1
Pişmiş sebze (etsiz)
34 yemek yemek kaşığı
150200 g
100
1
Elma, iıuz, portakal, vb
1 küçük yükseklik ya da biiyük doruk yarısı
100 g
50
0
Çilek, kiraz, kayısı, erik, vb
1 su bardağı veya 1 kâse
80100 g
50
0
Yağ grubu
Kaynakwh: Besinlerin protein ve kalori içeriği
Tereyağı, margarin
1 tatlı kaşığı silme
5g
45
0
Zeytinyağı, mısırözü,
ayçiçek, soya, kanola, vb
1 tatlı kaşığı
5g
45
0
Zeytin (siyah, yeşil)
56 adet
1520 g
40
0
Fındık, ceviz
56 adet
10 g
5060
1
Şeker grubu
Şeker
1 yemek kaşığı (silme) ya da 23 adet kesme
10 g
40
0
Reçel
1 yemek kaşığı (silme)
15 g
50
0 *
Besinlerin protein ve kalori içeriği
Besin grupları
1 porsiyon ölçüsü
Miktar
Kalori (kcal)
Protein (g)
Etgrubu
Yumurta
1 adet
50 g
70 kalori
6 g protein
Köfte
1 adet (yumurta dek)
30 g
70
6
Kıyma
1 köfte kadar
30 g
70
6
Tavuk
1 köfte kadar
30 g
70
6
Bahk
1 köfte kadar
30 g
70
6
Kuru baklagil
34 yemek yemek kaşığı
4050 g
6070
810
Süt grubu
Sütyoğurt
1 su bardağı
200 ml
125
6
Peynir
1 kibrit kutusuKaynakwh: Besinlerin protein ve kalori içeriği
30 g
70
6
Ekmek grubu
Ekmek
1 ince dilim, tost ekmeği değin
25 g
70
2
Pilav (bulgurpirinç)
34 yemek kaşığı tepeleme
5060 g
175200
4
Makama
34 yemek yemek kaşığı tepeleme
5060 g
175200
4
Çorba
1 kâse
1520
100125
2
Patates
1 orta tepe
100 g
70
2
Börek
1 orta dilim, 2 kibrit kutusu değin
80100 g
125150
24
Bisküvi (tuzlu)
34 adet, büyük yükseklik
20 g
100
23
Grisini (sade)
34 adet
20 g
75
2
Sebzemeyve grubu
Havuç
1 orta irtifa
100 g
40
1
Domates
1 orta yükseklik
100 g
25
1
Pişmiş sebze (etsiz)
34 yemek yemek kaşığı
150200 g
100
1
Elma, iıuz, portakal, vb
1 küçük yükseklik ya da biiyük doruk yarısı
100 g
50
0
Çilek, kiraz, kayısı, erik, vb
1 su bardağı veya 1 kâse
80100 g
50
0
Yağ grubu
Kaynakwh: Besinlerin protein ve kalori içeriği
Tereyağı, margarin
1 tatlı kaşığı silme
5g
45
0
Zeytinyağı, mısırözü,
ayçiçek, soya, kanola, vb
1 tatlı kaşığı
5g
45
0
Zeytin (siyah, yeşil)
56 adet
1520 g
40
0
Fındık, ceviz
56 adet
10 g
5060
1
Şeker grubu
Şeker
1 yemek kaşığı (silme) ya da 23 adet kesme
10 g
40
0
Reçel
1 yemek kaşığı (silme)
15 g
50
0 *