Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur

Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur
0
72

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur

Sebze ve meyvelerin besin değerinden yüksek oranda davranmak için neler yapmalıyız? Gıda ve Perhiz Uzmanı Şengül Sangu Talak, besinlerin vitamin değerlerinin nasıl korunması gerektiği ile ilgili önerilerini 10 başlıkta şöyle sıralıyor:

1 Sebze ve meyveleri şiddetli akan suyun altında yıkamayın: Sebze ve meyvelerin içindeki bazı vitaminler suda çözünüyor böylece sebze ve meyveleri şiddetli akan suyun altında uzun zaman yıkamayın Süratli akıcı su, yüzeyde oksijen kaybına neden olarak, yiyeceklerin beslenme değerini düşürüyor Ayrıca sebzeleri yıkarken tüm halinde suya basın Doğrayıp suya bastığınızda vitamin değerini öldürüyorsunuz Aynı şekilde sebzeleri pişirirken de tencereye fazla artı su eklemeyin Sebzeleri fazla eksik suyla ya da buharda pişirmeyi seçim edin

2 Sebzeleri büyük parçalara bölün: Sebzeleri pişirmeden derhal önce ve büyük parçalar halinde mümkünse elinizle bölün ya da bıçakla muhakkak Sebzeleri minik parçalar halinde bölüştürmek veya kesmek bölge yüzeyini artırıyor Alan yüzeyi ne değin artarsa vitamin kaybı da böylece fazla oluyor

3 Tencerenin kapağını kapalı tutun: Sebze ve meyveleri pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutun Bu Nedenle buhar kaybolmuyor ve yemeğin pişme süresi kısalıyor

4 Sebze ve meyveleri çiğ tüketin: Eğer pişiriyorsanız muhtemel olduğunca kısa sürede ve diriliğini koruyacak şeklide pişirin B ve C vitamini gibi vitaminler ısıyla zahmetsizce kayba uğruyor Ispanak, brokoli, karnabahar, lahana, bamya, patlıcan ve kabak gibi sebzeleri maksimum 10 dakika pişirin Fasulye için de 20 dakika pişirme süresi yeterli

5 Pişirme suyunu dökmeyin: Sebzelerin, makarnanın ve kurubaklagillerin pişirme sularını dökmeyin Pişirme sularını çorbalara, yemeklerinize ya da soslara ekleyerek yemeklerinizin beslenme değerlerini artırın

6 Yemeğe soda eklemeyin: Sebzeleri pişirirken soda eklemeden pişirin Pişirme sırasında eklenen soda, sebzelere daha yeşil bir renk kazandırmakla birlikte bir takım vitaminlerde kayıplara neden oluyor

7 Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymayın: Eğer soymanız gerekiyorsa olası olduğunca ince soyun Birçok vitamin ve mineral, sebze ve meyvelerin özellikle dış yapraklarında, kabuğunda veya kabuğun hemen altındaki kısımlarında bulunuyor Sebze ve meyvelerin iç kısımlarındaki vitamin ve mineral yoğunlukları daha eksik

8 Yağları yakmayın: Yağlar, uzun zaman yüksek ısıya maruz kalırsa, gövde için zararlı maddeler (hür radikaller) oluşuyor Besinlerin yüksek sıcaklıkta kızartılarak yenmesi sıhhat açısından zararlı Keza bu yiyecekleri fazla tüketmek şişmanlığa neden olurken, kalpdamar hastalıklarına yakalanma riskini de artırıyor *
 

Similar threads

Besinlerin Vitamin Değeri Nasıl Korunur Sebze ve meyvelerin besin değerinden yuksek oranda yararlanmak icin neler yapmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengul Sangu Talak, besinlerin vitamin değerlerinin nasıl korunması gerektiği ile ilgili onerilerini 10 başlıkta şoyle sıralıyor: 1 Sebze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Dinç beslenmek isteyen bayanlar, sebze ve meyvelerden yüksek oranda yararlanmak sizin elinizde Mutfağınız için altın önerileri sizler için araştırdıkh3Yemeğin vitamini suyunda mıdır yahut tanesinde mi ? h3h3Yoğurdun suyu dinç mıdır ? h3h3Meyveyi nasıl yersek vitamin değeri artar ? h3Sağlıklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Dinç ve gıda önerileri , Sağlıklı ve dengeli gıda önerileri , Genel beden sağlığımız için, yaşam tarzımızda bazı küçük şartların değişmesi yaparak, dinç ve dengelenmiş beslenmemiz yeterli · Kilo kontrolünü, enerji alımı ve harcamasını dengede tutarak yapmalısınız · Daha az görünür ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Dinç ve dengeli besin önerileri, Kilo kontrolünü, enerji alımı ve harcamasını dengede tutarak yapmalısınız · Daha az görünür ve görünmez yağ tüketin Enerjinizin sadece yüzde 30 ’unun yağlardan gelmesi gerekir Iyice yağsız diyetler, daha çok kolesterol üretilmesine niçin olduğu gibi, yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Dinç Pişirme Teknikleri Yemeklerinizi hazırlarken esas pişirme yöntemlerini kullanarak dinç yemekler pişirebilirsiniz Öncelikli hedefiniz yemeklerinizi lezzetlendirmek için aşırı miktarda yağ ve tuz eklemeyi sınırlamaktır Fırında pişirme: Deniz ürünlerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt