Beslenmeye Koymalık Yumuşacık Sade Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta sarısı üstüne
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya (yada 1 paket instant maya)
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Çörek otu, susam
Beslenmeye Koymalık Yumuşacık Sade Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unumuzu ve tuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine yağ ,maya, su, şeker ve sütü ekleyip yoğuruyoruz.
- Ele yapışan bir hamur olacak su yada yağ ile toparlıyoruz.
- Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Mayalanmış olan hamurları eşit parçalara bölerek yuvarlayıp üstelerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu susam serpiyoruz.
- 180 derece fırında kontrollü bir şekilde üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ( iç malzemesi olsun isterseniz dilediğiniz malzemeden yapabilirsiniz).