Besleyici Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (zeytinyağında olur)
- 1 orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 4 adet tatlı sivri biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye ve havuç (ikisinin karışımı bir su bardağı)
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Tuz
- Pulbiber, maydanoz üzerine
- Su üzerini geçecek kadar
Besleyici Pilav Tanımı Yapılışı
- Öncelikle nohut ,yeşil mercimek ,bezelye ,havuç evvelce haşlanır .Hazırlanır bir kenarda bekletilir.
- Başka yandan soğanlar küçük kare kare doğranır ,yağ ile sotelenir .
- Akabinde sarımsak, yeşil biber eklenir sotelemeye devam edilir.
- Kalan başka materyallerde ek edilir .
- En son tuz ve su eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır .
- Üzerine istediğiniz biçimde servis yapabilirsiniz afiyet olsun.