Beta HCG Değeri Kaç Olunca Gebe Olunur Cevabı Uzakta Değil Beta HCG Değeri Kaç Olunca Hamile Olunur sorusuna yanıt arayacağız bu yazımızda arkadaşlarım Hamile kalmak dünyaya kendinden bir parça olan bebeğini doğum yapmak her kadının hayalidir sanıyorum Natürel sadece kadınların değil bu erkeklerin de iki taraflı düşüncesidir Şayet bu müjdeli haberi size bir rakam değeri gösterecektir Hamilelik belirtileri ile kafa yoranlar olur ya daha fazla yanılma payı yaşayabilirler ama bu değer size net bir veri verecektir hamilelikle ilgili Hem de esas belirtileri yaşamadan daha evvelden bu değerle hamilelik netlik kazanacaktır 70955 70955 betahcgdegerikacoluncahamileolunurcevabiuzaktadegil5c44c7baaf88bbetahcgdegerikacoluncahamileolunurcevabiuzaktadegil5c44c7baaf88b 582 1100 Beta HCG Değeri Kaç Olunca Hamile Olunur Cevabı Uzakta Değil gebeliktebetahcgdegerikacolmalijpg70955 Beta HCG Değeri Kaç Olunca Hamile Olunur Cevabı Uzakta Değil gebeliktebetahcgdegerikacolmalijpg70955 Hamilelik konusunda fazla merak edilen konular var bunlardan biri de beta hcg Beta hcg gebelik ile yakından ilgili bir hormondur Beta hcg değerim şu acaba hamile miyim? sorusunu çoğunlukla görüyor ve duyuyoruz Peki nedir bu beta hcg değeri önce buna değinelim Beta hcg dediğim gibi hamilelikle ilgili bir hormondur Beta hcg hormonu denilen durum yumurta ve erkeğin sperminin birleşiminden sonra döllenmeden 78 gün ardından şipşak kendini katlayarak artmaya başlar Yani siz ilişkiden kaç gün sonra gebelik testi yapmalıyım diye soru soracak olursanız bu dediğim gibi döllenmeden sonra yani 567 gün sonra bile kanınızda bu değerinde pozitif olarak görünmeye başlayacaktır Beta hcg değeri kanda çıktı ve siz hamilesiniz dendi Sonraki günlerde bu layık katlayarak artmaya devam edecektir Bu değerinde idrar testlerinde içten sonucu veremeyebilir Bunun sebebi ise bu hormonun kanda daha hızlı yükselmesi ve ilerlemesidir Yani idrar testi yaptım silik çıktı gebe miyim? gibi sorulara cevap aramaktansa ve kafanızda soru işareti kalmaktansa en dürüst yöntem hemen bir afiyet kurumuna giderek kan testi yaptırmalı kan testinde beta hcg hormonu aranmalıdır Bu değerler evet ilerleyen günlerde kat kat artmaya devam eder Şayet bu uçuk noktalara kadar giderek size ikiz gebeliği bile müjdeleyebilir Tabii oysa bu değerle birlikte ilerleyen haftalarda kesenin görülmesi gebeliğinizi kesinleştirecektir Şimdi dilerseniz beta hcg değerlerinin hamilelik haftalarına oranlarını inceleyelim HAMILELIK HAFTASI HCG (mlUml) 13 haftalar arasında 5 50 4 hafta 3 426 5 hafta 19 7340 6 hafta 1080 56500 712 haftalar arasında 7650 28800 1316 haftalar aralarında 13300 25400 1724 haftalar arasında 4060 166400 2540 haftalar aralarında 3640 117000 Dediğimiz gibi değerler bunlar ama yine de bu belli gebeliği göstermez Bunun için ultrason muayenesinde kesenin görülmesi gerekir Sıradan seyirde bu değerlerle benzer değerinde bildiren dış hamilelik gibi bayağı olmayan gebelikler görülür Yeniden şu bilgiyi de saptamak istiyorum ki bu değerlerin çok altında bir bedel görünürse dış gebelik, düşük veya kimyasal gebelik, fazla üzerinde değerler görülürse de çoğul gebelik, mol gebelik kanser riski taşıyabileceğini bildirmek isterim Hamile kalmak her kadının gerçek dışı dedim ya sahiden yıllardan beri deneyen ve bu mutluluğa erişemeyenler var Allah herkese bu mutluluğu yaşatmasını diliyorum Sadece gerginlik yapmamak bakımlı edinmek kafanıza ya olmazsa gibi fena cümleleri kurmamak olmalıdır 70956 70956 betahcgdegerikacoluncahamileolunurcevabiuzaktadegil5c44c7bca40a7betahcgdegerikacoluncahamileolunurcevabiuzaktadegil5c44c7bca40a7 567 892 Beta HCG Değeri Kaç Olunca Hamile Olunur Cevabı Uzakta Değil betahcgtestindensonraultrasonmuayenesigerekirjpg70956 Beta HCG Değeri Kaç Olunca Hamile Olunur Cevabı Uzakta Değil betahcgtestindensonraultrasonmuayenesigerekirjpg70956